Woningen Cour en Allee, apeldoorn

eengezinswoningen met een eigen karakter

De karakteristieke voorgevel van de Cour-woningen wordt verrijkt door een erker en een verticale strook met glazen bouwstenen. De grote raampartijen aan zowel de straat- als de tuinzijde zorgen voor een mooi uitzicht op de hof en de brede achtertuin. Het gevelbeeld van de Alée-woningen kenmerkt zich door de brede raamkozijnen, de afwijkende gevelafwerking op de eerste en het metselwerk op de tweede verdieping. Iedere woning is voorzien van een parkeerplaats in de ondergrondse parkeerkelder.

Factsheet

Project:  Cour / Allée
Plaats:  Apeldoorn
Status:  Gerealiseerd
Jaar van realisatie:  2006-2007
Opdrachtgever:  Landgoed Welgelegen C.V.*
Locatieontwikkeling:  OMA
Opstalontwikkeling:  OMA
Bouw:  Nijhuis Bouw
Stedenbouw:  Rein Geurtsen i.s.m. gemeente
Architectuur:  Pattyama Ahaus
Landschap:  Atelier Quadrat
Programma:  16 rijenwoningen
   
Voetnoten: *Samenwerking Woonmensen/SJA, Nijhuis en OMA Apeldoorn

Locatie